Parmezános burgonyafelfújt – GoldenBurg
@adriskitchen_official

@adriskitchen_official receptje

Goldenburg

Parmezános burgonyafelfújt

A különleges alkalmakhoz különleges köret is jár a főételek mellé. Igazi ünnepi fogás!

Hozzávalók:

2 személyre számolva
5 db Goldenburg főzni való burgonya 1 db póréhagyma 10 dkg vaj 15 dkg reszelt parmezán 250 ml tejszín 4 tojás 1 csipet szerecsendió bors zsemlemorzsa

Elkészítés:

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 3/10

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és krumplinyomón átnyomjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon megdinszteljük.

A burgonyához keverjük a hagymát, a vajat, a reszelt sajtot, borsot, sót, szerecsendiót, tojássárgákat és tejszínt, majd jól összedolgozzuk.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan összeforgatjuk a krumplis masszával, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába töltjük.

Tetejét eligazgatjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.