@adriskitchen_official receptje
Goldenburg
Parmezános burgonyafelfújt
A különleges alkalmakhoz különleges köret is jár a főételek mellé. Igazi ünnepi fogás!
Hozzávalók:
2 személyre számolva
5 db Goldenburg főzni való burgonya 1 db póréhagyma 10 dkg vaj 15 dkg reszelt parmezán 250 ml tejszín 4 tojás 1 csipet szerecsendió só bors zsemlemorzsaElkészítés:
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 3/10
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és krumplinyomón átnyomjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon megdinszteljük.
A burgonyához keverjük a hagymát, a vajat, a reszelt sajtot, borsot, sót, szerecsendiót, tojássárgákat és tejszínt, majd jól összedolgozzuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan összeforgatjuk a krumplis masszával, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába töltjük.
Tetejét eligazgatjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.