

@adriskitchen_official receptje
Goldenburg
Pekándiós burgonyasaláta quinoaval
Tökéletes vacsora egy nyári estére! Egészséges, laktató és leginkább finom.
Hozzávalók:
2 személyre számolva
3 db Goldenburg sütni való burgonya 200 g quinoa 1 csomag bébispenót 1 csomag rukkola 200 g kecskesajt 1 marék pekándió 1 db avokádó 1 fej lilahagyma 150 ml natúr joghurt 2 ek olívaolaj sóElkészítés:
Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 30 perc
Bonyolultság: 3/10
A burgonyát megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, ezután megkenjük olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben héjában megsütjük.
Közben a quinoat többször öblítjük, majd kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.
A lilahagymát és az avokádó külső részét eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk őket.
A rukkolát, a spenótot, az avokádót, a lilahagymát a quinoat és a burgonyát összeforgatjuk, rámorzsoljuk a kecskesajtot, rászórjuk a pekándiót és meglocsoljuk natúr joghurttal.