
Goldenburg
Sajtos-baconos sült krumplipüré
Krumplipüré gazdagon: ropogós baconnel és sajttal a tetején
Hozzávalók:
1 kg GoldenBurg B típusú burgonya 120 g vaj 2 evőkanál tejföl só, bors ízlés szerint 1,5 dl tej 300 g kockázott bacon 100 g reszelt sajt 1 szál újhagymaElkészítés:
Bonyolultság: 2/10
A B típusú GoldenBurg burgonyát meghámozom, felkockázom és puhára főzöm.
A bacont egy serpenyőben megpirítom, majd félre teszem.
A megfőtt burgonyát krumplitörőn átnyomom, hozzáadom a vajat, a tejfölt, sózom borsozom ízlés szerint, majd hozzáadom a tejet is. A kapott egyveleget alaposan összekeverem, majd egy hőálló tálba teszem. A tetejét megszórom sajttal és a korábban lepirított baconnal.
Lefedem alufóliával, 180 fokon 15 percig sütöm. Majd fólia nélkül még 10 percig sütöm. Miután elkészült, újhagymával megszórva tálalom.