Sajtos-baconos sült krumplipüré – GoldenBurg

Goldenburg

Sajtos-baconos sült krumplipüré

Krumplipüré gazdagon: ropogós baconnel és sajttal a tetején

Hozzávalók:

1 kg GoldenBurg B típusú burgonya 120 g vaj 2 evőkanál tejföl só, bors ízlés szerint 1,5 dl tej 300 g kockázott bacon 100 g reszelt sajt 1 szál újhagyma

Elkészítés:

Bonyolultság: 2/10

A B típusú GoldenBurg burgonyát meghámozom, felkockázom és puhára főzöm.

A bacont egy serpenyőben megpirítom, majd félre teszem.

A megfőtt burgonyát krumplitörőn átnyomom, hozzáadom a vajat, a tejfölt, sózom borsozom ízlés szerint, majd hozzáadom a tejet is. A kapott egyveleget alaposan összekeverem, majd egy hőálló tálba teszem. A tetejét megszórom sajttal és a korábban lepirított baconnal.

Lefedem alufóliával, 180 fokon 15 percig sütöm. Majd fólia nélkül még 10 percig sütöm. Miután elkészült, újhagymával megszórva tálalom.