Sajtos-krumplis fasírt – GoldenBurg
@noraspiration

@noraspiration receptje

Goldenburg

Sajtos-krumplis fasírt

A húsmentes ételek igazi forradalmukat élik! Ezúttal egy igazán különleges főétel elkészítését ismerhetitek meg, amely 100%-ban vegán.

Hozzávalók:

4-6 személyre számolva
500 g Goldenburg főzni való burgonya 0.5 bögre rizs 1 db vöröshagyma 6 ek. apróra vágott petrezselyem 150 g reszelt vegán sajt 2 ek. őrölt lenmag 10 ek. zsemlemorzsa 1 ek. chili sauce 1 ek. sült csirkefűszerkeverék (vagy a kedvenc fűszered) 1 tk. rozmaring 1 tk. kurkuma só, bors ízlés szerint olaj a sütéshez

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 60 perc
Bonyolultság: 1/10

A krumplit megpuculjuk és kockázzuk. Forró, sós vízben megfőzzük, ha megfőtt leszűrjük a vizet és összenyomkodjuk, pürésítjük.

A rizst forró víz alatt átmossuk egy szitán, majd 3x mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A hagyma apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.

Ha kész, az egészet összekeverjük és hozzáadjuk a sajtot, petrezselymet és a fűszereket, fasírtot formázunk belőlük.

Serpenyőben kb. 1 cm magas olajat felhevítünk, a fasírtokat zsemlemorzsában megforgatjuk, majd közepes lángon kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Salátával és extra petezselyemmel a tetején tálaljuk.